Vuosi 2017 on StepUp 30 v. juhlavuosi!

StepUp täyttää tänä vuonna jo 30 vuotta! Olemme todella onnellisia, että olemme saaneet toteuttaa unelmaamme jo näin pitkään ja kiitos siitä kuuluu upeille asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme sekä tietysti sadoille työntekijöillemme!

Tänä päivänä StepUp on menestyvä suomalainen osakeyhtiö, jonka toiminta jakautuu StepUp Agencyn ja StepUp Schoolin alle. StepUp on alansa pioneeri Suomessa ja sen toiminnan kulmakiviä ovat aina olleet iloisuus, rehellisyys ja ammattimaisuus.

Tässä tarinamme, ole hyvä:

1980 -luku

Kaikki StepUp Oy:n perustajajäsenet aloittivat tanssiuransa Aira Samulinin tanssikoulussa. Muutamassa vuodessa osasta oppilaista muodostui tiivis joukko innokkaita ja lahjakkaita nuoria, jotka päätyivät viettämään vapaa-aikaa yhdessä. Sen lisäksi he etenivät kukin omien vahvuuksiensa puitteissa tanssikoulu Aira Samulinin Rytmikkäisiin, opettajiksi ja toimistotöihin. Aira Samulinin aloitteesta kolme heistä; Marco Bjurström, Tiina Kaivola ja Ari-Pekka Saanio perustivat StepUp Oy:n vuonna 1987. Aira tarvitsi tuolloin showpuolen töilleen jatkajaa, ja niinpä nämä kolme rohkeaa nuorta tarttuivat haasteeseen ja lähtivät rakentamaan uutta yritystä; show – ja mallitoimisto StepUpia.

Muutama vuosi vierähti niin, että Aira oli StepUpin suurin asiakas tilaten esiintyjät omiin produktiohinsa StepUpilta. Vuosina 1989 ja 1990 StepUp Dancers oli neljän tanssijan voimin mukana Linnanmäen legendaarisessa UIT-revyyssä ja ryhmän oma brändi alkoi muotoutua.

1990 -luku

Vuonna 1991 StepUp sai ensimmäisen suuren tilauksen Viking Linelta ja toteutti heidän kaikille Helsingin, Turun ja Naantalin laivoilleen showproduktion Dancing Viking Line. Ja siitä alkoikin sitten varsinainen pyöritys. Seuraavana vuonna alkoi yhteistyö Silja Linen kanssa ja tämä jatkuikin aina vuoteen 2008, jolloin Tallink osti Silja Linen. StepUp toteutti yli kymmenen vuotta erilaisia showproduktioita Siljan laivoille. Repertuaariin kuului niin koko perheen showt, midnight showt kuin myös lapsimatkustajille suunnatut erilaiset aktiviteetit. Suurin yksittäinen tuotanto oli ”The World of Dance” -show upouuden Silja Europan Moulin Rouge -teatterissa peräti 16 tanssijan voimin vuonna 1994.

Samaan aikaan myös muut tilaukset kasvoivat vauhdilla. StepUp toteutti lukemattoman määrän muotinäytöksiä asiakkainaan mm. Luhta, Marimekko, Triumph ja Stockmann. StepUp esiintyi säännöllisesti muotimessuilla Helsingissä, Saksassa, Englannissa ja Italiassa. StepUp Dancers esiintyi myöskin useana vuonna Casino Perlassa Sloveniassa.

Yhteistyö suomalaisten huippuartistien kanssa alkoi ravintolashowsta Helsingin Kaivohuoneella Marion Rungin kanssa ja sitä seurasivat showt mm. Ami Aspelundin, Sonja Lumpeen, Dannyn, Arja Korisevan ja Jari Sillanpään kanssa. StepUpin tanssijat esiintyivät säännöllisesti myös mm. Linda Lampeniuksen, Waldon ja Nylon Beatin taustalla. Myös erilaiset festivaalit ulkomaisten esiintyjien taustatanssijoina työllistivät stepupilaisia.

Vuonna 1994 sai Helsingin Svenska Teaternissa ensi-iltansa nuorisomusikaali Hype, joka nousi ennennäkemättömään suosioon. Hypen teossa oli mukana useita keskeisiä henkilöitä StepUpista ja musikaali vaikutti monin tavoin myös StepUpin toimintaan innostaen ja inspiroiden. Musikaalin koreografiasta vastasi Marco Bjurström, puvustuksesta Jarkko Valtee ja lavalla nähtiin lukuisia StepUpin tanssijoita, mm. Tino Singh ja Peter Pihlström.

Vuosi 1997 oli StepUp Oy:lle käänteentekevä. StepUp teki yhteistyössä MTV3 -kanavan kanssa seitsenosaisen TV -sarjan nimeltä StepUp Show. Tämä ohjelma edusti myöhemmin MTV3:a Kultainen Ruusu -kilpailussa Motreuxissa. Vuonna 1997 MTV3 -kanavalla nähtiin myös ”Me Kastelijat” -sarja, jonka juontajana debytoi Marco Bjurström ja merenneitotuomarina Teresa De Rita-Cavlek. Mukana oli myös StepUp Kids -ryhmästä mm. Sebastian Wennström. Legendaarinen BumtsiBum! -ohjelma pärähti käyntiin Marcon juontamana syksyllä 1997. Seuraavana vuonna drag-duo ShoWhat esiintyi ensimmäisen kerran. Myös Tino Singhin luotsaama ”Passi ja hammasharja” -ohjelma oli 1990-luvun puolivälissä tärkeä areena StepUp Dancers -ryhmälle.

Aira päätti lopettaa tanssikoulunsa pyörittämisen vuonna 1997 ja StepUp Show School (nyk. StepUp School) aloitti toimintansa. Tanssitunnit pidettiin yhdessä salissa Ruoholahdenkadulla. Ensimmäisen toimintavuoden opettajat olivat Marco Bjurström, Mindy Lindblom, Peter Pihlström, Marianne Järvinen, Virpi Kurkihovi ja Anu Raita. Vuonna 1999 StepUp Show School laajensi toimintansa Helsingin ydinkeskustaan Keskuskadulle ja viikoittainen tuntimäärä nousi yli kolmeenkymmeneen.

2000 -luku

Tanssikoulun toiminta kasvoi 2000 -luvulla voimakkaasti. Vuonna 2003 StepUp muutti Taiteen Taloon (nyk. Leipätehdas) Helsingissä ja sai uudet isommat tilat ja tanssisalien määrä kasvoi. Tanssikoulu laajeni Espooseen syksyllä 2006 ja myös Helsingin toimipisteeseen haettiin lisätilaa samasta kiinteistöstä. Opettajamäärä kasvoi yli kahdenkymmenen ja viikottaisia tunteja oli jo yli 130. Skene musiikkiteatterikoulun toiminta alkoi osana StepUp Schoolia ja skeneläiset ovatkin esittäneet jo seitsemän täysimittaista musikaalia lukuisien muiden esityskokonaisuuksien lisäksi.

Vaikka StepUpin toiminnan painopiste siirtyikin pikkuhiljaa tanssikoulun puolelle esiintyivät StepUpin tanssijat läpi vuosikymmenen sadoissa eri yritystilaisuuksissa ja useiden suosittujen artistien, kuten Antti Tuiskun taustalla. 2000-luvulla ”StepUpmaista” tekemisen meininkiä näkyi vahvasti Marcon ohjaamissa musikaaleissa Grease, Hair, Saturday Night Fever, Avenue Q ja High School Musical. Musiikkiteatteriryhmä 6Pack syntyi ja aloitti keikkailun täydentäen esiintyjäpoppootamme omilla persoonallisilla musiikkiteatteria ja tanssia yhdistävillä shownumeroillaan.

2010 -luku 

Vuosi 2010 oli tanssikoulun puolella suuri kasvun vuosi. StepUp Oy osti Rovaniemeltä Hot Cakes -nimisen tanssikoulun, uusi Vantaan toimipiste aloitti toimintansa elokuussa, Espoossa ja Helsingissäkin laajennuttiin.

StepUp täytti 25 vuotta vuonna 2012 ja tätä juhlittiin upealla show’lla Finlandia-talolla. Lavalla nähtiin monipuolinen kavalkadi tanssiesityksiä vuosien varrelta. Myös useat StepUpin kanssa yhteistyötä tehneet artistit kuten Danny, Linda Lampenius, Marion ja Waldo’s People esiintyivät showssa, samoin 6Pack ja ShoWhat.

StepUp Schoolin toiminta päättyi Rovaniemellä vuonna 2015, mutta pääkaupunkiseudulla kasvu jatkui. Helsingin toimipisteeseen valmistui neljäs oma sali ja elokuussa StepUp Schoolin Espoon toimipiste muutti uudempiin ja isompiin tiloihin Piispanporttiin.

Keväällä 2016 StepUp aloitti yhteistyön ShedHelsingin kanssa vastaten projektin opetuksesta. Tämä valtavirrasta poikkeava teatterihanke tarjoaa lapsille ja nuorille mahdollisuuden olla esillä omina ja ainutkertaisina yksilöinä. Ensimmäinen ShedHelsinki -musikaali oli Peter Pan joulukuussa 2016 ja seuraavaa työstetään jo.

StepUp tänään

StepUp Agency tuottaa edelleen laadukkaita ohjelmapalveluita yritys- ja yksityisasiakkaille sekä tapahtumanjärjestäjille tarjoten joko asiakkaiden toiveiden mukaan räätälöityjä tai valmiita ohjelmia, joita kaikkia yhdistävät ideat, laatu ja luotettavuus. Ammattitaitoisesta esiintyjäjoukostamme löytyy sanavalmiita juontajia, kuten Marco Bjurström ja  Jarkko Valtee, musiikkiteatteriryhmä 6Pack, Jarkko Valteen ja Osku Heiskasen superviihdyttävä ShoWhat, upeat tanssiryhmät StepUp Dancers, DancEdge, Delusion V ja High Society United, lauluyhtye The Soufflés, monipuolinen Riemukopla, huikean hauska Kaksinaista, taitavat StepUp Schoolin tanssinopettajat sekä eri-ikäiset taitavat StepUp Schoolin oppilasryhmät.

StepUp School on lukuisine huippuopettajineen yksi Suomen johtavista show- ja street-tanssilajeihin keskittyneistä tanssikouluista. StepUp School tarjoaa opetusta kaiken ikäisille aloittelijoista ammattilaisiin. Tanssikoulun yhteydessä toimiva musiikkiteatterikoulu Skene tarjoaa lapsille, nuorille ja aikuisille mahdollisuuden opiskella kaikkia musiikkiteatterin eri osa-alueita yhdessä ja samassa koulussa. Avoimia viikkotunteja on nykyisin 350, opettajia viitisenkymmentä ja saleja 11.

Tärkeitä virstanpylväitä StepUpin historiassa:

1987 StepUp Oy perustetaan

1989 – 1990 Uusi Iloinen teatteri Linnanmäen Peacock-teatterissa

1989 Ensimmäinen iso ravintolashow, Marion Rungin Suuri musikaalishow Helsingin Kaivohuoneella

1991 Ensimmäiset laivashowt: Dancing Viking Line

1992 – 2008 Yhteistyö Silja Linen kanssa

1994 Hype-musikaali

1996 – 1998 Passi ja hammasharja TV-ohjelma

1997 Me Kastelijat -TV-sarja

1997 Jari Sillanpään Auringonnousu-kiertue

1997 StepUp Show -TV-sarja

1997  StepUp Show School (nyk. StepUp School) perustetaan

1998 Ensimmäinen ShoWhat-keikka

1999 Kulkuri ja kaunottaret TV-sarja

1999 StepUp Show School laajenee Keskuskadulle

2000 Uusi vuosi Millennium-gaala MTV3

2003 StepUp muuttaa Sörnäisiin Taiteen taloon (nyk. Leipätehdas)

2004 Ensimmäinen 6Pack -keikka

2006 StepUp Show School laajenee Espooseen 

2006 Skene-musiikkiteatterikoulu perustetaan

2010 StepUp School laajenee Vantaalle ja Rovaniemelle

2015 StepUp Schoolin Espoon toimipiste muuttaa uusiin tiloihin

2016 ShedHelsinki -projekti alkaa

Yhteystiedot

StepUp Agency
Kaikukatu 4 A, 6. krs 00530 Helsinki
Avaa kartalla
09 7746 1740

Myynti
Pälvijaana Parkkonen Myyntipäällikkö
Lähetä viesti
09 7746 1742

Tuottaja
Marina Koivu
Lähetä viesti
09 7746 1742

Pyydä tarjous